Koláč s ovocem a drobenkou


Třená hmota:
500 g tvaroh plnotučný v kelímku
250 g jogurtu
120 g cukru krupice
10 g vanilkového cukru
100 g rozpuštěného másla
110 g hrubé mouky
6 g prášku do pečiva
50 g strouhaného čerstvého zázvoru
2 g soli
3 ks vejce o velikosti M
1 ks menší citron kura i šťáva
Drobenka:
80 g univerzální mouky
40 g másla
40 g třtinového cukru
1 g soli
Na dokončení:
500 g lesního ovoce
10 g univerzální mouky
Do mísy navážíme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, přidáme vejce, sůl a strouhaný zázvor a metlou dobře zamícháme. Úplně nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva a také rozpuštěné vychladlé máslo. Hladkou hmotu nalejeme do předem olejem vymazané a hrubou mouku vysypané koláčové formy. Stěrkou dobře uhladíme. Povrch posypeme lesním ovocem, které jsme obalily v 10 g mouky. Na drobenku smícháme všechny ingredience a pomocí prstů vypracujeme nestejnoměrně velké žmolky, které nasypeme na připravený základ. Koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme asi pětatřicet až 40 min. před vytažením zkusíme špejlí, zda je koláč hotov. Musí zůstat téměř suchá. Koláč vyjmeme z trouby a necháme ho na mřížce vychladnout.
Ohodnoťte tento recept: