Medové sušenky s melasou


Těsto:
100 g cukr moučka
50 g medu
50 g melasy
250 g mouky na křehká těsta
120 g másla
15 g kakaa
1 žloutek s více o velikosti M
8 g perníkového koření
2 g soli
Poleva:
100 g pudrové ho cukru
35 g rumu
10 g rozpuštěného másla
Do mísy navážíme všechny ingredience, je jedno v jakém pořadí. Podstatné je, aby máslo mělo opravdu pokojovou teplotu a nikoliv právě vytažené z lednice. Rychle a krátce zamícháme do těsta, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme lednici asi 1 hod. odpočinout. Poté jednu polovinu na pomoučené ploše Vyválíme na sílu asi 3 až 4 mm a kulatými embosovanými razítky, které jsme předtím namočili do mouky a oklepali, vykrojíme sušenky. Odkládáme na plech s papírem na pečení dále od sebe a pečeme při 175°C asi 12 až 14 min. Tak to zpracujeme všechno těsto. Ještě horké právě vytažené z trouby je potíráme polevou, Kterou jsme připravili smícháním všech ingrediencií. Sušenky necháme vychladnout.
Ohodnoťte tento recept: