Medový perník s rumovou polevou


Těsto:
120 g rozpuštěného másla
140 g mléka
120 g třtinového cukru
240 g univerzální mouky
80 g žitné mouky
320 g medu
14 g jedle sody
8 g mleté skořice
4 g mletého anýzu
6 g perníkového koření
2 g soli
Poleva:
200g pudrový cukr
40g rum
Do mísy navážíme všechny sypké ingredience a zamícháme. Poté přilejeme mléko, rozpuštěné a vychladlé máslo a med a a rychle a krátce zamícháme do hladké hmoty. Tu natřeme na plech, který jsme vymazali olejem a vyložili papírem na pečení a pečeme při 160°C asi 25 až 30 min. Zkusíme špejlí před vytažením. Ještě teplý perník potřeme polevou, kterou jsme vytvořili smícháním cukru a rumu. Necháme vychladnout a krájíme na čtverce.
Ohodnoťte tento recept:
68 hlasů