Medová bábovka s jablky a skořicí
Těsto:
270 g špaldové mouky
175 g celozrnné špaldové mouky
140 g medu
300 g oleje
150 g třtinového cukru
150 g jogurtu
3 vejce velikosti M
300 g na kostky nakrájených jablek
6 g jedle sody
2 g soli
4 g skořice
2 g muškátového oříšků
1 g mletého hřebíčku
Karamelová medová poleva:
100 g medu
50 g třtinového cukru
50 g másla
75 g smetany ke šlehání
1 g soli
Na dokončení:
100 g sušených plátků jablek
Pylová zrna
V míse smícháme všechny suché ingredience, poté přidáme všechny tekuté a krátce zamícháme; úplně nakonec přidáme na kostky nakrájené jablka, které jsme obalili v 10 g mouky. Hmotu ihned dáme do dobře vymazané a moukou vysypané formy, uhladíme a Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C asi 45 až 50 min., zkusíme špejlí před vytažením. Necháme na mřížce zcela vychladnout a vyklopíme. Na polevu do hrnce dáme máslo, med, cukr a sůl a za stálého míchání utavíme na světlý karamel, ten zalijeme vařící smetanou a dobře provaříme. Necháme vychladnout a poté polevu nalejeme na upečenou a vychladlou bábovku. Dozdobíme sušenými jablky a pylem.
Ohodnoťte tento recept: