27 minut

6/6 Kapr

Část: Kapr na modro

Obsah dílu

Štědrovečerní tabule se u většiny z nás neobejde bez bramborového salátu a řízků z kapra. Zjistíme, jak stará je to tradice a odkud se k nám kapr dostal.

Části dílu

01:11
O rybím mase
    01:55
    Kapr na modro
      03:51
      Výlov kaprů
        07:22
        Třeboň
          08:59
          Rožmberk, Červené blato
            10:14
            Nejkřupavější hranolky z kapra a opálený Caesar salát s bramborami a fenyklem
              21:16
              Host: Lucie Konášová
                25:17
                Soutěž
                  Přehrát celé video

                  Recepty

                  Přehled dílů

                  6 dostupných
                  Stopáž27 minut

                  3/6 Brambory

                  O bramborách — Bramborové placky — Kroměříž — Bramborová farma Zdeňka Trhlíka v Tučapech — Zlínská ZOO — Muzeum v přírodě Rymice a naučná stezka Zámeček — Brambory v popelu s omáčkou z pečeného česneku, houbami a marinovaným žloutkem — Host: Jiří Hilgart — Soutěž

                  17. 7. 2024 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  2/6 Husa

                  Kaldoun — Husí farma v obci Zakšín — Hrad Houska, Pokličky, Čertovy hlavy — Burger s trhaným husím masem a červeným zelím — Host: Ivana Jirešová — Soutěž

                  10. 7. 2024 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  1/6 Dýně

                  O dýni — Kompot dýně à la ananas — Dýňová farma ve Vraňanech — Zámek Veltrusy, Nelahozeves a Mělník — Slaný dýňový koláč — Host: Martina Randová — Soutěž

                  3. 7. 2024 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  6/6 Kapr

                  O rybím mase — Kapr na modro — Výlov kaprů — Třeboň — Rožmberk, Červené blato — Nejkřupavější hranolky z kapra a opálený Caesar salát s bramborami a fenyklem — Host: Lucie Konášová — Soutěž

                  9. 12. 2022 na ČT1
                  Stopáž27 minut

                  5/6 Víno

                  Víno a vaření — Raci na víně — Šatov — U vinaře Martina Sošky — NP Podyjí, zámek Vranov nad Dyjí, Znojmo — Pečená vinná klobása s bramborovými pusinkami — Host: Lukáš Hejlík — Soutěž

                  2. 12. 2022 na ČT1
                  Stopáž26 minut

                  4/6 Divočák

                  O zvěřině — Kančí se zelím — Návštěva u farmáře-myslivce — Rychnov nad Kněžnou, Potštejn, rozhledna Vrbice — Kančí se šípkovou omáčkou a karlovarským trhancem — Host: Barbora Jánová — Soutěž

                  25. 11. 2022 na ČT1

                  Napište nám