2/6 Husa
Obsah dílu
Pečená husa byla u nás dřív vždycky spojená se speciálními událostmi. Jak se dostala na náš sváteční stůl a čím si vysloužila lásku Čechů?
Části dílu
Recepty
Přehled dílů
3/6 Brambory
O bramborách — Bramborové placky — Kroměříž — Bramborová farma Zdeňka Trhlíka v Tučapech — Zlínská ZOO — Muzeum v přírodě Rymice a naučná stezka Zámeček — Brambory v popelu s omáčkou z pečeného česneku, houbami a marinovaným žloutkem — Host: Jiří Hilgart — Soutěž
2/6 Husa
Kaldoun — Husí farma v obci Zakšín — Hrad Houska, Pokličky, Čertovy hlavy — Burger s trhaným husím masem a červeným zelím — Host: Ivana Jirešová — Soutěž
1/6 Dýně
O dýni — Kompot dýně à la ananas — Dýňová farma ve Vraňanech — Zámek Veltrusy, Nelahozeves a Mělník — Slaný dýňový koláč — Host: Martina Randová — Soutěž
6/6 Kapr
O rybím mase — Kapr na modro — Výlov kaprů — Třeboň — Rožmberk, Červené blato — Nejkřupavější hranolky z kapra a opálený Caesar salát s bramborami a fenyklem — Host: Lucie Konášová — Soutěž
5/6 Víno
Víno a vaření — Raci na víně — Šatov — U vinaře Martina Sošky — NP Podyjí, zámek Vranov nad Dyjí, Znojmo — Pečená vinná klobása s bramborovými pusinkami — Host: Lukáš Hejlík — Soutěž
4/6 Divočák
O zvěřině — Kančí se zelím — Návštěva u farmáře-myslivce — Rychnov nad Kněžnou, Potštejn, rozhledna Vrbice — Kančí se šípkovou omáčkou a karlovarským trhancem — Host: Barbora Jánová — Soutěž