Luštěniny a obiloviny

Guláš z červených fazolí

500 g červených fazolí (fazolered kidney)
4 červené cibule
olej
2 brambory
3 lžičky saturejky
2-4 lžičky kajenského pepře
200 ml rajského protlaku
2 lžičky kakaa
3 lžičky sladké červené papriky
3 lžíce kvalitní sojové omáčky
zeleninový vývar
2-4 lžičky kukuřičného škrobu
hladkolistou petržel

Červené fazole si namočíme alespoň na 12 hodin a uvaříme doměkka ve vodě spolu se lžící saturejky.

Do hrnce dáme trochu oleje a 4 pokrájené červené cibule. Lehce podusíme a pokračujeme kořením – přisypeme kajenský pepř a saturejku.

Brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce spolu s rajským protlakem. Promícháme a přidáme kakao, červenou sladkou papriku a sójovou omáčku.

Ke směsi přisypeme předem uvařené fazole a podle potřeby podlijeme zeleninovým vývarem. Přiklopíme pokličkou a vaříme ještě cca 20-25 minut. K zahuštění použijeme kukuřičný škrob, který předem rozmícháme v trošce vody.

Zdobíme hladkolistou petrželkou a podáváme například s kváskovým chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

32 hlasů

Další recepty Celý díl