Rajská polévka se skořicí
2 cibule
4-6 rajčat
2-3 lžíce třtinového cukru
olej
1 litr silného zeleninového vývaru (již osoleného)
500 ml pasírovaných rajčat
1 hrnek uvařené jasmínové rýže
1 lžička oregano
2 lžičky skořice
1/4 lžičky bílého pepře
1 pyramidku koření na rajskou omáčku
3 lžíce sušené sójové smetany
čerstvé oregano na ozdobu dle chuti
Cibuli nakrájíme nadrobno a necháme zesklovatět na slunečnicovém oleji. Přidáme skořici a necháme rozvonět. Dál přidáme rajčata nakrájená na kousky a třtinový cukr.
Zalijeme vývarem, přidáme pyramidku koření do rajské, pasírovaná rajčata a necháme povařit alespoň 40 minut. Poté vmícháme vařenou rýži, dochutíme oreganem, bílým pepřem a zjemníme sójovou smetanou. Podáváme zdobené čerstvými lístky oregana.
Ohodnoťte tento recept: