Ovocná jídla

Jablka s kořením a medem

4 porce

4-6 jablek (podle velikosti)
přepuštěné máslo
malou hrst ořechů
rozinky
½ čajové lžičky mleté skořice
½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
½ čajové lžičky mleté skořice
tekutý med

Jablka zbavíme jádřinců, ale neloupeme, a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na přepuštěném másle, posypeme muškátovým oříškem, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme ořechy a rozinky. Ořechy si můžeme lehce opražit, v tom případě je do hrnce přidáme jako první. Směs promícháme, necháme ještě chvíli dusit. Před podáváním lehce zalijeme medem.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl