Ovocná jídla
Jablka s kořením a medem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562220450006/938592.jpg?1665161523)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/14298128810/foto09/recepty/m_11935.jpg?1665231092)
4 porce
4-6 jablek (podle velikosti)
přepuštěné máslo
malou hrst ořechů
rozinky
½ čajové lžičky mleté skořice
½ čajové lžičky mletého muškátového oříšku
½ čajové lžičky mleté skořice
tekutý med
Jablka zbavíme jádřinců, ale neloupeme, a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na přepuštěném másle, posypeme muškátovým oříškem, skořicí a mletým hřebíčkem. Přidáme ořechy a rozinky. Ořechy si můžeme lehce opražit, v tom případě je do hrnce přidáme jako první. Směs promícháme, necháme ještě chvíli dusit. Před podáváním lehce zalijeme medem.
Ohodnoťte tento recept:
14 hlasů