Žlutý čaj na podporu ledvin


Na podporu ledvin a močového ústrojí si připravíme tzv. žlutý čaj podle receptury švýcarského faráře a bylináře Johanna Kyncla. Čaj se pije preventivně, na podporu oslabených ledvin, anebo při léčbě onemocnění močového ústrojí. Paní doktorka Hamplová ho svým pacientům doporučuje například při akutních zánětech.
50 g sušené natě celíku zlatobýlu
30 g sušené natě svízele syřišťového
20 g sušeného květu pitulníku žlutého
Čaj se připravuje z celíku zlatobýlu, bylinky, která pomáhá právě při akutních i chronických zánětech ledvin a močových cest. Do čaje dále patří svízel syřišťový, který lze nahradit i jeho příbuzným zvaným svízel přítula. Přidáme ještě pitulník žlutý, který připomíná žlutě kvetoucí hluchavku. Celou čajovou směs tedy tvoří 50 gramů zlatobýlu, 30 gramů svízele a 20 gramů pitulníku. 1 polévkovou lžíci směsi přelijeme hrnkem vroucí vody, necháme luhovat po dobu 15-ti minut, scedíme a pijeme. Čaj si připravujeme až třikrát denně.
Ohodnoťte tento recept: