Luštěniny a obiloviny

Špalda s tempehem

ideální jídlo pro sychravé podzimní dny

500 g uvařené pšenice špaldy
1 balení tempehu (250 g)
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
1/2 většího pórku
5-6 stroužků česneku
5 lžic slunečnicového oleje
3-4 lžíce sojové omáčky
3 lžičky sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
3 lžičky houbového koření
3 lžičky majoránky
hladkolistá petrželka
kvašená zelenina

V hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme pórek nakrájený na půlkolečka, mrkev, celer i petržel nastrouhané nahrubo, sladkou papriku, houbové koření, majoránku, drcený kmín, prolisované stroužky česneku a směs lehce podusíme.

Do směsi přidáme předem uvařenou špaldu, 3-4 lžíce sójové omáčky a všechno dohromady pečlivě promícháme.

Tempeh si nakrájíme na kostičky, které můžeme buď také vmíchat do směsi nebo opéct zvlášť na pánvi a až potom přidat ke špaldě.

Podáváme zdobené petrželkou. Ideální přílohou je kvašená zelenina.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl