Polévky

Dýňová polévka s celerem a chilli

Recept Veroniky Kolářové

2 červené cibule
½ celeru
1 menší dýni hokkaido
4 lžíce másla
2 lžíce oleje
1,5 – 2 l silného zeleninového vývaru
1 polévkové lžíce lahůdkového droždí
1 – 2 polévkové lžíce octa
1/2 lžičky drceného chilli (podle chuti)

V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme trochu oleje, na kterém necháme zesklovatět nahrubo nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájený celer a dýni a směs chvíli restujeme. Zalijeme vývarem zeleninovým vývarem a vaříme do změknutí.

Polévku poté tyčovým mixérem rozmixujeme do hladkého krému (můžeme podle potřeby přilévat vývar, aby byl krém tak hustý, jak chceme).

Dochutíme lahůdkovým droždím, octem a drceným chilli. Podávat můžeme zdobené dýňovým olejem a semínky.

Ohodnoťte tento recept: 

15 hlasů

Další recepty Celý díl