Ledový vítr


9 bílků
30 dkg cukru
1 lžíce jablečného octa
Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme cukr a jablečný ocet.
Plech namočíme, na něj dáme alobal, který se díky tomu přilepí. Celý sníh natřeme na alobal a dáme do trouby.
Sušíme na 110–130 °C cca 1–1 a půl hodiny.
Krém
9 žloutků
4 lžíce cukr krupice
3 ks vanilkový cukr
250 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
125 g másla
Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkou a trochou mléka, přidáme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a přidáme směs. Provaříme 2–3 minuty.
Uvařenou hustou kaši necháme vychladit, poté vmícháme máslo.
Dokončení
ovoce
vyšlehaná smetana
Upečený plát těsta rozkrojíme podélně na 3 pláty a vrstvíme plát, krém, ovoce, šlehačku až končíme šlehačkou a zdobíme zbylým ovocem. Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu.
Ohodnoťte tento recept: