9 bílků
30 dkg cukru
1 lžíce jablečného octa

Z bílků ušleháme sníh a postupně přidáváme cukr a jablečný ocet.

Plech namočíme, na něj dáme alobal, který se díky tomu přilepí. Celý sníh natřeme na alobal a dáme do trouby.

Sušíme na 110–130 °C cca 1–1 a půl hodiny.

Krém

9 žloutků
4 lžíce cukr krupice
3 ks vanilkový cukr
250 ml mléka
4 lžíce hladké mouky
125 g másla

Žloutky vyšleháme s cukrem, vanilkou a trochou mléka, přidáme mouku. Zbylé mléko přivedeme k varu a přidáme směs. Provaříme 2–3 minuty.

Uvařenou hustou kaši necháme vychladit, poté vmícháme máslo.

Dokončení

ovoce
vyšlehaná smetana

Upečený plát těsta rozkrojíme podélně na 3 pláty a vrstvíme plát, krém, ovoce, šlehačku až končíme šlehačkou a zdobíme zbylým ovocem. Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu.

Ohodnoťte tento recept: 

21 hlasů

Další recepty Celý díl