Maso

Sarmy

podle paní Nady a Rady

1 kg mletého vepřového masa
1 kg mletého hovězího masa
1/2 kg sušeného mletého masa
2 hlavičky česneku
1 cibule
1–2 vejce
rýže
koření – pepř, sůl, paprika, polévkové koření
sušené uzené a uzené maso
zelné listy – naložené ve slané vodě/kysané

Mleté maso smícháme se sušeným. Přidáme rýži, česnek, cibuli, sůl, po lžičce koření, vejce a smícháme. Směsí plníme zelné listy, které zabalíme.

Do hrnce dáme uzené maso a na něj klademe plněné listy, zalijeme vodou, přikryjeme zelnými listy, talířem a pod poklicí vaříme 3 hodiny.

Po 3 hodinách sundáme volné listy a vývar zahustíme zápražkou.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl