Moučníky a cukroví
Vdolky a šišky z Gerniku
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223544160510006/1013646.jpg?1701006975)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/13889655314/foto09/recepty/m_12813.jpg?1700979469)
Těsto
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí (40 g)
2 žloutky
2 lžíce cukru krupice
50 g másla (nebo olej)
mléko dle potřeby
Zaděláme kynuté těsto.
Odkrajujeme těsto na kuličky. Menší jsou na šišky, dvojnásobné na vdolky. Vdolky tvarujeme jako placku a šišky (koblihy) plníme před smažením náplní.
Necháme nakynout a smažíme v rozpáleném tuku.
Náplně
tvarohová (tvaroh, žloutek, cukr dle chuti)
povidla (jablečná, švestková)
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů