Maso
Uzené maso a klobása


Uzené maso a klobása podle pana Juraska
Uzené maso
Vepřové maso (celý hřbet a svíčková). Hojně osolíme. Potřeme směsí papriky, kmínu, sušeného česneku, sušené petrželky, muškátového oříšku a oregana. Necháme v chladu odležet.
Klobásky
Vepřové maso 90 %, slanina 10 %, vše pomeleme. Na 1 kg masa přidáme 18 g soli, 1 g papriky, 1 g sušeného česneku, 1,2 g drceného kmínu, špetku muškátového oříšku, 2 g cukru. Celou směs promačkáme, dokud nedrží na rukách a naplníme do střívek.
Maso ovážeme. A nachystáme na háčky do udírny. Udíme na 110 až 120 °C. Maso 7 hodin a klobásky asi 3 až 4 hodiny.
Ohodnoťte tento recept:
9 hlasů