Pařená kolečka


Recept paní Marie Jakubíčkové
¼ l mléka
40 g kvasnic
1 lžíce cukru
5 žloutků
1 rozpuštěné máslo
špetka soli
citronová kůra
700 g hladká mouka (v případě potřeby přidáme)
Na obalení
moučkový cukr s vanilkovým cukrem
citronová šťáva
Nejprve uděláme kvásek. Mléko nahřejeme přidáme cukr a kvasnice.
Vyklepneme žloutky a rozpustíme celé máslo. Počkáme na kvásek. Přidáme citronovou kůru ze 2 citronů, přidáme žloutky, přisypeme mouku a přidáme máslo a zaděláme těsto. Pak dáme vykynout.
Mezitím vymačkáme citrony a připravíme cukr na obalování.
Když těsto vykyne, uděláme placku na pomoučeném válu a vykrajujeme kolečka s dírkou uprostřed. Ty pak dáme na plech a pečeme 10–12 minut na 200 °C do růžova.
Vyndáme z trouby, namočíme do citronové šťávy (jen vršek) a obalíme v cukru.
Ohodnoťte tento recept: