Moučníky a cukroví
Perník od Markéty Kudrnové


pekla Blanka Horáčková – Krumpach
2 dcl oleje
2 vejce
350 g cukru krystal
500 g mléka
500 g polohrubé mouky
4 lžíce povidel s rumem
3 lžíce kakaa
1 lžička sody
1 prášek do perníku
špetka soli
lžička skořice
Cukr, vejce a olej rozmícháme. Přidáme kakao, skořici, kypřící prášek, sodu a povidla. Nakonec dáme mouku a mléko.
Vše promícháme a vlijeme na vyšší plech vymaštěný máslem a vysypaný strouhankou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut. Horký perník potřeme povidly s rumem.
Na čokoládovou polevu nasekáme 180 g 50% čokolády a zalijeme ji 150 g 33% vroucí smetany. Necháme krátce odstát, promícháme a natřeme na upečený perník.
Ohodnoťte tento recept:
146 hlasů