Moučníky a cukroví

Plzeňské koláče

60 koláčků

Těsto

300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2 vejce
40 g droždí
150 g mléka
4 lžíce cukru krystal
100 g majolky
Špetka soli

Náplň

6 kostek tvarohu
6 vajec
300 g cukru krupice
4 vanilkové cukry
Citrónová kůra
Rozinky
Vejce na potírání koláčů
Moučkový cukr na obalování

Mazání

500 g másla
10 lžic moučkového cukru
200 g rumu

Z mléka, droždí a 1 lžíce cukru si připravíme kvásek. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Z těsta vyházíme kousky a tvarujeme bochánky a posléze placičky. Suroviny na náplň umícháme. Suroviny na mazání vyšleháme. Koláčům potřeme okraje rozšlehaným vejcem a navrstvíme tvarohovou náplň. Nahoru poklademe pár rozinek. Necháme krátce dokynout a pečeme. Pečeme na 200 stupňů statický ohřev. Upečené a vychladlé koláče natřeme mazáním a obalíme v cukru.

Ohodnoťte tento recept: 

150 hlasů

Další recepty Celý díl