Plzeňské koláče


60 koláčků
Těsto
300 g polohrubé mouky
200 g hladké mouky
2 vejce
40 g droždí
150 g mléka
4 lžíce cukru krystal
100 g majolky
Špetka soli
Náplň
6 kostek tvarohu
6 vajec
300 g cukru krupice
4 vanilkové cukry
Citrónová kůra
Rozinky
Vejce na potírání koláčů
Moučkový cukr na obalování
Mazání
500 g másla
10 lžic moučkového cukru
200 g rumu
Z mléka, droždí a 1 lžíce cukru si připravíme kvásek. Přidáme zbytek surovin a vypracujeme těsto. Z těsta vyházíme kousky a tvarujeme bochánky a posléze placičky. Suroviny na náplň umícháme. Suroviny na mazání vyšleháme. Koláčům potřeme okraje rozšlehaným vejcem a navrstvíme tvarohovou náplň. Nahoru poklademe pár rozinek. Necháme krátce dokynout a pečeme. Pečeme na 200 stupňů statický ohřev. Upečené a vychladlé koláče natřeme mazáním a obalíme v cukru.
Ohodnoťte tento recept: