Moučníky a cukroví

Císařský trhanec

400 ml mléko
4 vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukr krupice
200 g hladká mouka
rozinky namočené v rumu
80 g přepuštěné máslo

Oddělíme bílky od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a polovinu cukru a vyšleháme sníh. Žloutky, zbylý cukr, mléko a hladkou mouku – vše smícháme, přidáme sníh z bílků. Pečeme na pánvi cca 3 minuty, potom přidáme rozinky a dopékáme cca 10 minut v troubě. Otočíme, roztrháme a posypáme cukrem. Zlehka orestujeme. Podáváme se švestkovým rozvarem. Ten připravíme tak, že zkaramelizuje cukr, přidáme půlené švestky, skořici a portské víno. Podusíme do konzistence omáčky.

Ohodnoťte tento recept: 

29 hlasů

Další recepty Celý díl