Moučníky a cukroví
Císařský trhanec
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222544160510010/948684.jpg?1669491449)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/13889655314/foto09/recepty/m_12096.jpg?1676918183)
400 ml mléko
4 vejce
špetka soli
1 vanilkový cukr
3 lžíce cukr krupice
200 g hladká mouka
rozinky namočené v rumu
80 g přepuštěné máslo
Oddělíme bílky od žloutků. Do bílků přidáme špetku soli a polovinu cukru a vyšleháme sníh. Žloutky, zbylý cukr, mléko a hladkou mouku – vše smícháme, přidáme sníh z bílků. Pečeme na pánvi cca 3 minuty, potom přidáme rozinky a dopékáme cca 10 minut v troubě. Otočíme, roztrháme a posypáme cukrem. Zlehka orestujeme. Podáváme se švestkovým rozvarem. Ten připravíme tak, že zkaramelizuje cukr, přidáme půlené švestky, skořici a portské víno. Podusíme do konzistence omáčky.
Ohodnoťte tento recept:
29 hlasů