Pálená hmota

2 skleničky vody (400 ml)
1 sklenička oleje (200 ml)
Špetka soli
250 g hladké mouky
6 celých vajec

V hrnci přivedeme k varu vodu, olej a špetku soli. Pak přimícháme mouku a energicky mícháme, aby se těsto přestalo přichytávat k hrnci. Necháme ho vychladnout. Do vychladlého těsta postupně zašleháváme vejce. Dva plechy vymažeme tukem, hmotu rozdělíme na dvě části a natřeme na připravené plechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut, každý plech zvlášť. Do vyhřáté trouby můžeme dát kastrůlek s vodou a vytvořit si tak záparu. Během pečení troubu neotevíráme. Po upečení necháme pláty vychladnout.

Náplň

500 g povidel
1 dcl rumu
4 tvarohy
Vanilkový cukr
Cukr krupice podle chuti
2 smetany ke šlehání

Moučkový cukr na dekorování

Povidla rozmícháme s rumem a natřeme na spodní plát. Navrch natřeme tvarohovou náplň.

Tu připravíme tak, že si vyšleháme tvaroh s cukrem a vanilkou a vmícháme ušlehanou smetanu. Pokud nebudete dezert podávat hned, doporučuji do smetany přidat i 1-2 ztužovače smetany. Náplň natřeme na povidla. Přiklopíme druhým plátem. Řezy dáme vychladit a podáváme pocukrované.

Ohodnoťte tento recept: 

133 hlasů

Další recepty Celý díl