Moučníky a cukroví

Volarské koláče

Těsto

500 g hladká mouka
200 g mléko (i více)
30 g droždí
2 ks vejce
150 g máslo
80 g cukru krupice

Kůra z ½ citronu
Muškátový oříšek
5 g soli

Zaděláme těsto na koláče, které necháme asi 1 hodinu nakynout. Během kynutí přemícháme. Těsto si rozdělíme na bochánky po cca 100 g. Necháme znovu nakynout.

Náplň

100 g rozinek v rumu (s troškou slivovice)
750 g tvarohu
2 vejce
200 g cukru
Trochu rumu
Špetka soli
Kůra z ½ citronu

50 g strouhaného perníku
Máslo na potření koláčů

Bochánky vyválíme, naplníme tvarohovou nádivkou a přehneme hrany směrem dovnitř.

Před pečením potřeme máslem a posypeme perníkem.

Ohodnoťte tento recept: 

56 hlasů

Další recepty Celý díl