Různé
Krajanec
1. Těsto
250 g sádla
250 g škvarků
250 g hladké mouky
2. Těsto
400 g hladké mouky
1 vejce
40 g kvasnic
1 lžíce cukru
200 g mléka
20 ml oleje
Špetka soli
Začneme těstem č.2. Z trochy mléka, cukru a všeho droždí (všechno z předem odvážených, nachystaných surovin) umícháme kvásek. Necháme ho vzejít. Pak přidáme zbytek surovin a uhněteme příjemné těsto, které necháme chvíli kynout. Na těsto 1 zpracujeme všechny suroviny do konzistentního těsta. Obě těsta vyválíme, zabalíme do sebe a dvakrát minimálně překládáme a rozválíme. Upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 15 minut).
Ohodnoťte tento recept:
21 hlasů