Různé

Jarní nádivka

Jarní nádivka

3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
60 g másla
100 ml smetany
3 lžíce zakysané smetany
Špetka muškátového oříšku
Sůl
120 g rohlíků na kostičky
2 hrsti jarních bylin (popenec, kopřiva, bršlice, petržel, medvědí česnek)

Metličkou vyšlehat žloutky s rozpuštěným máslem, osolíme a ochutíme muškátovým oříškem. Rohlíky zalijeme smetanou smíchanou se zakysanou smetanou. Přidáme žloutky s máslem, nasekané byliny a z bílků opatrně vmícháme sníh. Dáme do hranaté formy na chlebíček (12 x 30 cm), kterou lehce vytřeme máslem a pečeme na 180 stupňů asi 30 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl