Kokosová roláda


Kokosová roláda
(plech rozměr 43 x 30cm)
Piškotový plát:
240 g vajec (asi 4 vejce)
146 g cukru krupice
Vanilka
citronová kůra
21 g vody
188 g hladké moukyKrém:
250 g mléka
1 ks pudingový prášek vanilkový
1 žloutek
90 g cukru krupice
200 g změklého másla
Piškotový plát:
Mouku prosejeme. Vejce s cukrem dáme do kastrolku a opatrně za stálého míchání metličkou nahřejeme na 40 stupňů. Vyklopíme do mísy a šleháme do husté pěny. To trvá asi 10 minut. Poté lehce vmícháme vodu a natřikrát i mouku. Rozetřeme na pečící papír a hned pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů asi 10 minut.
Po upečení plát lehce zasypeme moukou, přiklopíme čistým pečícím papírem a překlopíme na horkém plechu. Necháme vystydnout. Poté potřeme pikantní marmeládou, naplníme krémem (trochu si odložíme na potření rolády zvenku), stočíme, utáhneme a necháme vychladit. Ztuhlou roládu zvenku slabě potřeme krémem a obalíme v kokosu.
Krém:
2/3 mléka dáme do hrnce, přidáme cukr a uvedeme do varu. Ve zbývajícím mléce rozmícháme pudingový prášek a žloutek a přilejeme to do vroucího mléka. Za stálého míchání provaříme 2-3 minuty. Předěláme do misky, povrch pudingu zakryjeme potravinářskou folií a necháme vychladnout. Vychladlý puding vyšleháme s máslem do krému.
Ohodnoťte tento recept: