Makové kytičky s rybízovým krémem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221544160510010/876543.jpg?1636827439)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/13889655314/foto09/recepty/m_11153.jpg?1636122168)
Těsto na kytičky
150 g hladké mouky
125 g mletého máku
125 g moučkového cukru
125 g másla
Z ingrediencí vypracujeme na vále těsto. Dáme na chvilku odležet do lednice. Poté vyvalíme na sílu asi 3 mm a vykrajujeme kytičky. Pečeme v troubě na 160 °C asi 10 až 12 minut do lehce růžova. Vychladlé slepujeme povidly, nebo krémem.
Krém
2 dcl mléka
30 g vanilkového pudinkového prášku
80 g změklého másla
80 g moučkového cukru
hrst rybízu, nebo několik lžic rybízové zavařeniny
Z mléka a pudinku uvaříme podle návodu pudink. Vychladlý zašleháme do másla s cukrem a nakonec přihodíme hrst rybízu nebo rybízové zavařeniny, dle chuti.
K dokončení
1 lžíce citronové šťávy
100 g moučkového cukru
1 lžíce horké vody
celý mák
sušené květy
Hotové a slepené kytičky poléváme citronovou polevou a zdobíme celým mákem nebo sušenými květy.
Ohodnoťte tento recept: