Věnečky


Těsto
400 ml vody
200 g másla
200 g polohrubé mouky
5 vajec
Do středně velkého hrnce dáme vařit vodu se solí a máslem. Až začne voda vařit a máslo se rozpustí, přisypeme mouku a hodně pečlivě mícháme, dokud se těsto nezačne přichytávat ke dnu. Trvá to zhruba pět minut.
Hrnec se spařenou moukou sundáme z plotny, necháme ji trochu vychladnout a pak do ní vmícháme postupně vejce. Vejce se musí do těsta nejprve pečlivě zapracovat, pak teprve přidáváme další. Vznikne husté, hladké a táhlé těsto.
Troubu si předehřejeme na 180 °C. Těsto dáme do cukrářského sáčku.
Věnečky pečeme asi 30 minut. Během pečení troubu nikdy neotvíráme. Upečené věnečky necháme vychladnout, rozřízneme je pilkovým nožem a naplníme krémem a pocukrujeme.
Krém
1 vanilkový pudink
300 ml mléka
150 g cukru krupice
2 ks másla
2 vanilkové cukry
rum dle chuti
Na krém si svaříme mléko, pudinkový prášek, vanilkový cukr, cukr a připravíme hladký pudink. Máslo pokojové teploty vmícháme ručním šlehačem do zchladlého pudinku, až vznikne hladký krém. Nakonec přidáme rum.
Ohodnoťte tento recept: