Moučníky a cukroví

Pohankový perník

250 g pohankové mouky
150 g třtinového cukru (dá se nahradit)
1 lžíce kakaa
1 lžička perníkového koření
1 lžička jedlé sody
0,5 litru kyšky (nebo acidofilního mléka)
200 ml oleje
povidla na potření, nebo marmeláda
150 g mletých vlašských ořechů

V jedné míse si smícháme suché ingredience, ve druhé kyšku s olejem. Tekutou hmotu smícháme se suchými ingrediencemi, až vznikne hladké těsto, které nalijeme do vymazaného a vysypaného plechu. Pečeme na 180 °C asi 25 minut. Jakmile je po zapíchnutí špejle suchá, můžeme vyndávat. Perník necháme vychladnout a poté potřeme povidly, nebo marmeládou. Nakonec posypeme ořechy.

Ohodnoťte tento recept: 

203 hlasů

Další recepty Celý díl