![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221544160510003/865790.jpg?1632511753)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/13889655314/foto09/recepty/m_11030.jpg?1632493125)
500 g borůvek
80 g cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce másla
špetka soli
sklenice vody
1 lžíce hladké mouky nebo škrobu (na zahuštění)
1/4 l smetany
skořice
200 g tvrdého tvarohu (na posypání knedlíků, vdolků, palačinek nebo kaše...)
Borůvky přebereme, přidáme cukr, vanilkový cukr, máslo, sůl, podlijeme sklenicí vody a necháme vařit. Aby lépe zhoustly, můžeme zahustit moukou. Rozvařené borůvky potom zalijeme smetanou, do které můžeme rozmíchat lžíci škrobu (pokud jsme nezahustili moukou) a ochutíme skořicí.
Žahour se velmi dobře hodí na tvarohové knedlíky, vdolky a palačinky. Na posyp můžeme použít nastrouhaný tvrdý tvaroh.
Ohodnoťte tento recept:
22 hlasů