Lenčina višňová bublanina s jahodami
2 hodiny
225 g hladké mouky
50 g mandlové mouky
225 g změklého másla
215 g krupicového cukru
2 vanilkové cukry
3 vejce
6 g kypřicího prášku
kůra ze 2 limetek
50 ml rumu
170 g mražených višní
120 g jahod
Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny. Po jednom přidáme vejce, kůru z limety a nakonec rum. Na závěr prosejeme mouky s kypřicím práškem a vmícháme stěrkou. Nalijeme do vysypané kulaté formy o průměru 24 cm. Poklademe ovocem, které i lehce zatlačíme do těsta. Pečeme na 180 °C cca 45 minut. Posypeme moučkovým cukrem a dozdobíme čerstvým ovocem a květinami.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.