14/16 České bublinky
Obsah dílu
Kultura pití šumivého vína má u nás proslulého představitele: perlivou „bohemku“. Hodí se k ní candát s artyčoky?
Recepty
Přehled dílů
16/16 Cesta končí
I. řada
Na závěr sladká tečka: úžasně voňavá a sladká slámová vína z moravského Mikulova. Jaký typ sýrů se k nim hodí nejlépe?
15/16 Rozloučení s Francií
I. řada
Jak se vyznat v složitém světě hodnocení kvalitních francouzských vín? Ochutnáme „velká vína“ z moravských a českých vinohradů.
14/16 České bublinky
I. řada
Kultura pití šumivého vína má u nás proslulého představitele: perlivou „bohemku“. Hodí se k ní candát s artyčoky?
13/16 Čechy
I. řada
Jak chutná červené Svatovavřinecké, které se urodilo na severočeské sopečné půdě? A půjde dohromady s jehněčím ramínkem?
12/16 Morava
I. řada
Konečně doma, na Moravě! Ve Strážnici, Mikulově a Valticích. Podle čeho poznáme, zda nám nalévají skutečně pravý burčák?
11/16 Champagne
I. řada
Kdo by si někdy nedopřál omamné bublinky šampaňského? Proč se ale zlatav�� mok vyrábí tu z bílého a jindy z červeného vína?
10/16 Bordeaux - Cuveé
I. řada
Proč ve slavném francouzském Bordeaux míchají slavné odrůdy Cabernet a Merlot? A co s nimi má společného ryba?
9/16 Rakousko - Frankovka
I. řada
Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?
8/16 Piemont
I. řada
V podhůří majestátních Alp se rodí famózní červené Barolo a Barbaresco. Jsou opravdu nejchutnější v kombinaci s místními lanýži?
7/16 Burgundsko - Chardonnay
I. řada
Jaké se hodí skleničky na slavné francouzské bílé víno a jak správně uvařit hovězí po burgundsku.