8/16 Piemont
Obsah dílu
V podhůří majestátních Alp se rodí famózní červené Barolo a Barbaresco. Jsou opravdu nejchutnější v kombinaci s místními lanýži?
Přehled dílů
1/16 Cesta začíná
I. řada
Magazín nejen o víně ukáže cestu, kterou víno urazí od sazenice až do správně vychlazené a nalité skleničky. A po celou dobu ho budou doprovázet lidé, kteří víno milují.
2/16 Burgundsko - Rulandské modré
I. řada
Vařený kohout na víně vyžaduje nejlepší červené ze slavné burgundské odrůdy. A existuje rytířka vína?
3/16 Wachau
I. řada
Už za Rakouska-Uherska se na obou stranách naší dnešní jižní hranice pěstovalo Veltlínské zelené. Co má společného s meruňkami?
4/16 Toskánsko
I. řada
Kde se rodí slavné italské Chianti a jak vzniká vznešené víno z Montepulciana? A co s nimi mají společného klobásky a káva?
5/16 Rioja
I. řada
Jak a kde vznikají nejohnivější španělská vína? Ochutnáme je s jehněčími kotletkami na grilu a zaženeme loupeživé špačky.
6/16 Bordeaux
I. řada
Vína z francouzského pobřeží Atlantiku okolo Bordeaux se vyznačují mohutností a dlouhověkostí. Kdo dělá podobná vína na Moravě?
7/16 Burgundsko - Chardonnay
I. řada
Jaké se hodí skleničky na slavné francouzské bílé víno a jak správně uvařit hovězí po burgundsku.
8/16 Piemont
I. řada
V podhůří majestátních Alp se rodí famózní červené Barolo a Barbaresco. Jsou opravdu nejchutnější v kombinaci s místními lanýži?
9/16 Rakousko - Frankovka
I. řada
Odkud pochází v Čechách i na Moravě oblíbená červená Frankovka a jaké víno vybrat k hovězímu steaku na houbách?
10/16 Bordeaux - Cuveé
I. řada
Proč ve slavném francouzském Bordeaux míchají slavné odrůdy Cabernet a Merlot? A co s nimi má společného ryba?