Maso

Kančí ragú

pro 5-6 osob

1,2 kg mleté kančí plece
0,4 kg klobásek salsiccia
0,5 kg cibule
0,3 kg řapíkatého celeru
0,5 kg mrkve
3x stroužek česneku
1x velkou lžíci rajského protlaku
0,4 l červené víno
0,7 l pasaty/sekaných rajčat
0,6 l hovězí vývar
jalovec
tagliatelle
parmezán
majoránka
rozmarýn
tymián
olej
sůl
pepř

Mletou kančí plec orestujeme na rozehřátém oleji. Přidáme salsicciu, ze které sloupneme střívko. Salciccia je syrová italská klobáska vyrobená z hrubě namletého nebo nasekaného masa a soli. Podle té dostala klobáska jméno. Je typická pro mnoho italských regionů a její ochucení a název se liší podle regionů a oblastí, kde se vyrábí. Klobásky vařečkou rozmělníme a promícháme s kančím masem. Cibuli nakrájíme na kostičky, řapíky celeru na proužky a mrkev na drobné kostičky.

Směs v kastrolu dochutíme solí a pepřem, ještě chvilku restujeme a poté vyndáme z kastrolu do jiné nádoby. Do výpeku vsypeme nakrájenou zeleninu, ke které nakonec přidáme ještě podrcený a nadrobno pokrájený česnek.

Zeleninovou směs ochutíme sekanými bylinkami, vmícháme velkou lžíci rajského protlaku, promícháme a krátce restujeme. Poté přidáme veškeré maso.

Na řadu přichází červené víno a tomatová omáčka.

Směs promícháme, přidáme kuličky jalovce v gázovém sáčku a přilijeme silný hovězí vývar. Poté necháme táhnout na mírném plameni. Podáváme se širokými nudlemi a nastrouhaným parmezánem.

Další recepty Celý díl