Ryby a mořské plodyTěstoviny

Fregola s mušlemi na víně

pro 4-5 osob

2 kg čerstvých slávek
1 červená chilli paprička
2-3 stroužky česneku
1 červená cibule
250 g cherry rajčat
100 g fregoly (druh italských těstovin)
180 ml bílého vína
200 ml rybího vývaru
½ svazku plocholisté petržele
olivový olej
sůl
pepř

Čerstvou chilli papričku nakrájíme na plátky. Česnek oloupeme a také nakrájíme, stejně jako červenou cibuli a cherry rajčata. Vše orestujeme na olivovém oleji, a přidáme očištěné slávky, které podlijeme bílým vínem a krátce necháme dusit pod pokličkou. Jakmile se otevřou, slávky vyjmeme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme, nejsou totiž vhodné ke konzumaci. Směs v hrnci poté podlijeme rybím vývarem a přidáme předvařené těstoviny. Vše krátce provaříme, dochutíme nasekanou petrželí, solí a pepřem.

Jako příloha se hodí plátky opečené ciabatty na olivovém oleji s pár snítkami tymiánu.

Další recepty Celý díl