Kuřecí maso v hořčičné omáčce
1 kg horních kuřecích stehen bez kůže
200 g kremžské hořčice
100 ml oleje
4 velké cibule
1 palička česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
Maso nakrájíme na větší kousky nebo klidně ponecháme vcelku. Hořčici smícháme s olejem, osolíme a opeříme. Maso potřeme marinádou z hořčice. Poklademe nakrájenou cibulí a česnekem. Necháme přes noc uležet v lednici.
Druhý den maso osmahneme na oleji, podlijeme vodou a dáme péct v zakrytém pekáčku do trouby.
Jakmile je maso měkké, pekáček odkryjeme a necháme dopéct. Česnek a cibule by se měly rozpadnout a vytvořit omáčku. Případně můžeme maso vyjmout a zeleninu rozmixovat.
Kdo má rád smetanovou omáčku, přilije kelímek smetany nebo smetany ke šlehání, dosolí a opepří.
Jako přílohu doporučuji dušenou rýži, pečené brambory, dobrý chléb nebo těstoviny.
Ohodnoťte tento recept: