Pomazánky

Jahodová marmeláda bez cukru podle Jakuba Trčky

1 l čerstvé pomerančové šťávy
2,5 kg jahod
jablečný pektin
vanilka

Jahody očistíme a překrájíme. Necháme pustit šťávu. Pomerančovou šťávu varem na plotně zredukujeme na čtvrtinu. Potom do ní přidáme vanilku.

Z jahod slijeme šťávu a smícháme ji s jablečným pektinem. Na trhu je spousta druhů a balení, proto neuvádím přesné množství. Postupujeme podle návodu na obalu.

Rozmíchaný pektin zavaříme do pomerančové šťávy. Vaříme podle návodu na sáčku (my jsme vařili 3 minuty). Přidáme k jahodám a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Plníme do skleniček.

Sterilizujeme 30 minut při teplotě 80 °C.

Náš tip:

Na přislazení lze použít i čerstvou šťávu z jablek.

Ohodnoťte tento recept: 

23 hlasů

Další recepty Celý díl