Pomazánky
Jahodová marmeláda bez cukru podle Jakuba Trčky


1 l čerstvé pomerančové šťávy
2,5 kg jahod
jablečný pektin
vanilka
Jahody očistíme a překrájíme. Necháme pustit šťávu. Pomerančovou šťávu varem na plotně zredukujeme na čtvrtinu. Potom do ní přidáme vanilku.
Z jahod slijeme šťávu a smícháme ji s jablečným pektinem. Na trhu je spousta druhů a balení, proto neuvádím přesné množství. Postupujeme podle návodu na obalu.
Rozmíchaný pektin zavaříme do pomerančové šťávy. Vaříme podle návodu na sáčku (my jsme vařili 3 minuty). Přidáme k jahodám a vše rozmixujeme tyčovým mixérem. Plníme do skleniček.
Sterilizujeme 30 minut při teplotě 80 °C.
Náš tip:
Na přislazení lze použít i čerstvou šťávu z jablek.
Ohodnoťte tento recept:
23 hlasů