Různé

Sýrová omáčka do fontány

600 g krémového smetanového taveného sýra
200 ml plnotučného mléka

Mléko rozehřejeme a rozmícháváme v něm sýr, dokud se neroztaví a omáčka nebude tekutá.

Odstavíme z plotny a necháme asi 5 minut odstát. Rozehřejeme fontánu a nalijeme omáčku do ní.

Kořenit můžeme pepřem, kari kořením, chilli nebo rozmixovaným česnekem. Pro dospělé můžeme sýr rozpustit v bílém víně.

Omáčku podáváme k chlebu na všechny způsoby:

kostky dobrého chleba

opečený toustový chléb

slané tyčinky grissini

opečený celozrnný chléb

cracekry

K čerstvé zelenině:

koktejlová rajčátka

papriky

karotka

kedlubna

Ke grilované zelenině:

lilek

fenykl

cukety

dýně

Výborná je k hranolkům nebo k uvařeným malým brambůrkům na loupačku, grilovaným masům, nakrájeným na kousky, masovým kuličkám nebo k čerstvému ovoci - ananasu, hroznům, banánům nebo mandarinkám.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl