Sýrová omáčka do fontány

600 g krémového smetanového taveného sýra
200 ml plnotučného mléka
Mléko rozehřejeme a rozmícháváme v něm sýr, dokud se neroztaví a omáčka nebude tekutá.
Odstavíme z plotny a necháme asi 5 minut odstát. Rozehřejeme fontánu a nalijeme omáčku do ní.
Kořenit můžeme pepřem, kari kořením, chilli nebo rozmixovaným česnekem. Pro dospělé můžeme sýr rozpustit v bílém víně.
Omáčku podáváme k chlebu na všechny způsoby:
kostky dobrého chleba
opečený toustový chléb
slané tyčinky grissini
opečený celozrnný chléb
cracekry
K čerstvé zelenině:
koktejlová rajčátka
papriky
karotka
kedlubna
Ke grilované zelenině:
lilek
fenykl
cukety
dýně
Výborná je k hranolkům nebo k uvařeným malým brambůrkům na loupačku, grilovaným masům, nakrájeným na kousky, masovým kuličkám nebo k čerstvému ovoci - ananasu, hroznům, banánům nebo mandarinkám.
Ohodnoťte tento recept: