Maso

Kuřecí čtvrtky s nádivkou s játry

4 kuřecí čtvrtky
2 kuřecí játra
100 g másla
4 rohlíky nebo housky
mléko
4 vejce
1 lžička soli
mletý pepř
2 stroužky česneku
nasekaná petrželová nať
mandlové lupínky nebo drcené vlašské ořechy
máslo na pečení
brambory
cibule
sůl

Do pekáčku si na měsíčky nakrájíme brambory i cibuli (na 4 porce zhruba 1 kg brambor a 2 cibule). Brambory osolíme. Podlijeme hrnkem vody.

Kuřecí játra rozmixujeme s česnekem, máslem a žloutky. Necháme v mixéru delší dobu, aby se máslo pěkně našlehalo.

Rohlíky nakrájíme na kostičky a zakápneme mlékem.

Z bílků a soli vyšleháme sníh.

Nasekáme petrželku a přidáme do mísy s rohlíky. Propracujeme s játrovou směsí z mixéru. Přidáme sníh z bílků a promícháme. Můžeme přidat mandle nebo ořechy, asi 4 lžíce.

Náplň rozdělíme na čtvrtiny a rukou plníme pod kůži každé čtvrtky. Položíme na brambory. Na každou čtvrtku položíme lupínek másla a pečeme v troubě vyhřáté na teplotu 180 °C zhruba hodinu. Při pečení horkým vzduchem doporučuji na první polovinu pečení přikrýt alobalem. Při pečení v klasické troubě je někdy potřeba přikrýt před dokončením pečení, aby se kůže nespálila.

Kuře by mělo být dozlatova vypečené a brambory měkké.

Ohodnoťte tento recept: 

30 hlasů

Další recepty Celý díl