Pomazánky
Škvarková pomazánka
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/221/221562220510012/835075.jpg?1619092857)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_9382.jpg?1619096734)
300 g škvarků
3 vařená vejce
2 lžíce hořčice
2 lžíce sádla nebo majonézy
2 stroužky česneku
2 lžíce ajvaru
sůl
pepřkyselé okurky
jarní cibulka
Škvarky rozemeleme najemno nebo rozmixujeme společně s česnekem, sádlem nebo majonézou, ajvarem a hořčicí. Osolíme a opepříme. Vařená vejce nadrobno nakrájíme a zamícháme do pomazánky. Pokud chceme pomazánku raději hladkou, rozmixujeme vejce se škvarky.
Pomazánku dáme do lednice vychladit a pak ji podáváme s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a jarní cibulkou.
Takto připravenou pomazánku uchováme v lednici měsíc.
Ohodnoťte tento recept:
38 hlasů