Pomazánky

Škvarková pomazánka

300 g škvarků
3 vařená vejce
2 lžíce hořčice
2 lžíce sádla nebo majonézy
2 stroužky česneku
2 lžíce ajvaru
sůl
pepř

kyselé okurky
jarní cibulka

Škvarky rozemeleme najemno nebo rozmixujeme společně s česnekem, sádlem nebo majonézou, ajvarem a hořčicí. Osolíme a opepříme. Vařená vejce nadrobno nakrájíme a zamícháme do pomazánky. Pokud chceme pomazánku raději hladkou, rozmixujeme vejce se škvarky.

Pomazánku dáme do lednice vychladit a pak ji podáváme s čerstvým chlebem, kyselou okurkou a jarní cibulkou.

Takto připravenou pomazánku uchováme v lednici měsíc.

Ohodnoťte tento recept: 

38 hlasů

Další recepty Celý díl