Polévky

Mexická polévka

2 polévkové lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1 velká cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
pálivé papričky (jalapeños) nebo mleté chilli
1 konzerva sekaných loupaných rajčat (425 ml)
1 l drůbežího vývaru
1 konzerva kukuřice
1 konzerva fazolí
1 čajová lžička koriandru
1 čajová lžička soli
1 čajová lžička mletého pepře

čerstvý koriandr
zakysaná smetana

V hrnci rozehřejeme olivový olej a máslo. Na nich osmahneme nakrájenou cibuli dorůžova.

Přidáme 2 lžíce rajčatového protlaku a orestujeme. Zalijeme konzervou sekaných loupaných rajčat a vývarem. Povaříme asi 15 minut.

Přisypeme pokrájené jalapeños. Množství volíme podle míry pálivosti, které chceme dosáhnout. Raději opatrně! Pro lehce pikantní chuť postačí půlka jedné papričky.

Přidáme polovinu okapaných fazolí a kukuřice. Rozmixujeme tyčovým mixérem.

Potom přidáme druhou polovinu fazolí a kukuřice, zakryjeme poklicí a necháme dobře prohřát.

Osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

Polévku podáváme s kopečkem zakysané smetany, hojně posypanou nasekaným koriandrem.

Náš tip:

Zkuste nakonec do polévky vložit nakrájené maso z vývaru a mexická polévka se stane hvězdou vaší kuchyně.

Ohodnoťte tento recept: 

26 hlasů

Další recepty Celý díl