Nepečený piškotový dort s yuzu


200 g piškotů
100 ml espressa
30 ml rumu
20 ml mandlového likéru
100 g vanilkového pudinku
400 g mascarpone
200 g tvarohu
50 g yuzu tea
nastrouhaná citronová kůra
200 ml smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
30 g kakaového prášku
Ušleháme smetanu a zamícháme do ní mascarpone, uvařený vanilkový pudink, tvaroh, nastrouhanou citronovou kůru, yuzu a moučkový cukr.
Do rozkládací formy na dort vložíme pečicí papír.
Piškoty, které budou okolo dortu, zkrátíme na jednom konci ostrým nožem přibližně o 0,5 cm a vyrovnáme po vnitřním obvodu formy.
Ve studeném espressu rozmícháme rum a mandlový likér.
Piškoty namočíme v espressu a vyrovnáme je na dno. Opatrně na ně naneseme třetinu mascarpone.
Potom vyrovnáme další vrstvu piškotů a další vrstvu mascarpone. Jako poslední bude vrstva mascarpone.
Dort posypeme kakaovým práškem a necháme ho několik hodin chladit.
Zdobíme ovocem.
Před servírováním opatrně odstraníme formu.
Po obvodu můžeme dort převázat mašlí.
Ohodnoťte tento recept: