200 g suché cizrny
½ lžičky soli
2 lžíce sezamové pasty tahini
3 lžíce panenského olivového oleje
šťáva z ½ citronu
špetka římského kmínu
voda z cizrny

Toto množství je na 500 g cizrno-sezamové pomazánky.

Cizrnu necháme přes noc namočenou ve větším množství vody. Tuto vodu slijeme, cizrnu propláchneme, zalijeme studenou vodou a pomalu přivedeme k varu. Vaříme do změknutí.

Do vařené cizrny přidáme sezamovou pastu tahini, sůl, kurkumu a vše rozmixujeme. Přilijeme olivový olej, citronovou šťávu a na zředění hmoty použijeme vodu z vařené cizrny nebo horkou vodu z rychlovarné konvice.

Nakonec můžeme do směsi vmíchat prohřáté olivy, prohřátá rajčátka nebo špenát. Záleží na naší fantazii. Můžeme si vyrobit hummus s jakoukoliv příchutí.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl