Saláty

Cizrnový salát s tuňákem

2 červené papriky
500 g vařené cizrny
120 g tuňáka v oleji
1 červená nebo bílá cibule
rukola
sůl
pepř

Zálivka

3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
1 citron
sůl
pepř

Papriky opečeme na plamenu sporáku ze všech stran dočerna. Vložíme je do hrnce, přiklopíme pokličkou a necháme pár minut zapařit. Potom černou slupku oloupeme, lusky zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na nudličky.

Papriky můžeme opéct i v troubě.

Nebo lze použít naložené pečené papriky.

Cizrnu necháme okapat a smícháme ji s tuňákem, paprikou a cibulí nakrájenou na jemné plátky. Dochutíme solí a pepřem. Vmícháme rukolu.

Na zálivku smícháme olej, med, citronovou šťávu, sůl a pepř.

Zálivkou přelijeme salát a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

24 hlasů

Další recepty Celý díl