Moučníky a cukroví

Kokosové řezy na dva způsoby

9 bílků
200 g moučkového cukru
100 g hrubé mouky
200 g kokosu

Krém

1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
250 g másla
rum
případně moučkový cukr
rybízová marmeláda
čokoládová poleva

Z bílků ušleháme pevný sníh. Do sněhu stěrkou lehce zamícháme cukr, mouku a kokos. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.

Pečeme při teplotě 160 °C, dokud korpus lehce nezrůžoví.

Dokončení

Řezy bez krému

Korpus rozpůlíme a polovinu polijeme čokoládovou polevou. Po zaschnutí nakrájíme na úhledné řezy.

Krémové řezy

Z druhé poloviny korpusu „sloupneme“ pečicí papír a na spodní stranu natřeme tenkou vrstvou marmelády, kterou potřeme krémem. Krém vidličkou nebo cukrářskou kartou ozdobíme do vlnek. Necháme v lednici nebo v mrazáku zchladnout a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.

Tip:

Pokud potřebujeme zpracovat i žloutky, ušleháme je s moučkovým cukrem na polevu a polijeme žloutkovou polevou ještě horký korpus.

Na celý plech je potřeba 5 žloutků a 200 g moučkového cukru.

Řezy krásně ozdobíme čokoládovým transferem, který dáme na čokoládovou polevu a po zaschnutí jednoduše odloupneme.

Ohodnoťte tento recept: 

45 hlasů

Další recepty Celý díl