Kokosové řezy na dva způsoby


9 bílků
200 g moučkového cukru
100 g hrubé mouky
200 g kokosu
Krém
1 plechovka karamelového kondenzovaného mléka
250 g másla
rum
případně moučkový cukr
rybízová marmeláda
čokoládová poleva
Z bílků ušleháme pevný sníh. Do sněhu stěrkou lehce zamícháme cukr, mouku a kokos. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a rovnoměrně rozetřeme.
Pečeme při teplotě 160 °C, dokud korpus lehce nezrůžoví.
Dokončení
Řezy bez krému
Korpus rozpůlíme a polovinu polijeme čokoládovou polevou. Po zaschnutí nakrájíme na úhledné řezy.
Krémové řezy
Z druhé poloviny korpusu „sloupneme“ pečicí papír a na spodní stranu natřeme tenkou vrstvou marmelády, kterou potřeme krémem. Krém vidličkou nebo cukrářskou kartou ozdobíme do vlnek. Necháme v lednici nebo v mrazáku zchladnout a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Tip:
Pokud potřebujeme zpracovat i žloutky, ušleháme je s moučkovým cukrem na polevu a polijeme žloutkovou polevou ještě horký korpus.
Na celý plech je potřeba 5 žloutků a 200 g moučkového cukru.
Řezy krásně ozdobíme čokoládovým transferem, který dáme na čokoládovou polevu a po zaschnutí jednoduše odloupneme.
Ohodnoťte tento recept: