Moučníky a cukroví

Bezlepkové ischelské dortíčky

1 sáček bezlepkové směsi na ischelské dortíčky
140 g másla

Náplň

100 g másla
40 g rybízové marmelády
30 g cukru moučky
20 g mletých pražených lískových oříšků
20 ml rumu

250 g čokolády na čokoládovou polevu
celé loupané mandle na ozdobu dortíčků

Ze směsi na ischelské dortíčky a másla připravíme těsto. Necháme ho v lednici odležet, ideálně do druhého dne.

Z vyváleného těsta vykrajujeme malá kolečka, která pečeme při teplotě 160 °C. Vychladlá kolečka plníme náplní. Suroviny na náplň vyšleháme šlehačem do pěny a pomocí zdobicího sáčku plníme dortíčky. Slepujeme je po dvou a máčíme v čokoládě. Zdobíme loupanou mandličkou.

Ohodnoťte tento recept: 

22 hlasů

Další recepty Celý díl