Různé
Domácí kondenzované mléko


150 ml plnotučného mléka
150 ml smetany ke šlehání
200 g cukrunebo
300 ml mléka
200 g cukru
20 g másla
Všechny suroviny smícháme nejlépe v široké pánvi, aby se mléko uvařilo co nejrychleji.
Pomalu zahříváme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pozvolna vaříme a mícháme zhruba
10 minut. Přelijeme do sklenice a necháme chladnout. Horké mléko bude tekuté, ale po vychlazení získá konzistenci kondenzovaného mléka.
Karamelové kondenzované mléko
Z cukru v širší pánvi připravíme karamel, zalijeme mlékem, přidáme kousek másla a povaříme.
Kakaové kondenzované mléko
Před koncem varu do kondenzovaného mléka prosejeme přes sítko 30 g holandského kakaa a ještě chvilku povaříme.
Ohodnoťte tento recept:
71 hlasů