Ovocná jídla
Hrušky pečené v červeném víně
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/220/220562220510039/798262.jpg?1603966016)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/12468683635/foto09/recepty/m_9028.jpg?1604133436)
6 hrušek
250 ml červeného vína
50 g másla
100 g třtinového cukru
1 svitek skořice
2 hvězdičky badyánusmetanová zmrzlina
lžička mleté skořice
Troubu předehřejeme na teplotu 200 °C. Hrušky seřízneme, aby dobře stály v pekáčku, a naskládáme je pěkně vedle sebe.
Zalijeme vínem, poklademe kousky másla, zasypeme cukrem, přidáme skořici a badyán. Pečeme přiklopené asi 20 minut. Odkryjeme a pečeme ještě 15 minut.
Podáváme se skořicovou zmrzlinou, kterou připravíme smícháním smetanové zmrzliny se lžičkou mleté skořice.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů