Zeleninová jídla

Květákovník

1 květák
1 kg brambor
200 g tvrdého sýra
400 g zakysané smetany
4 vejce
1 červená paprika
1 cibule
pažitka
1 lžička mletého pepře
1 lžíce mořské soli
125 g másla

Vajíčka rozšleháme se zakysanou smetanou a rozpuštěným máslem. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou papriku a na oleji osmahnutou cibuli. Vmícháme nahrubo nastrouhané brambory a nadrobno nakrájený nebo rozsekaný květák.

Vylijeme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi hodinu, až placka zrůžoví.

Cibuli je možné vynechat.

Květákovník podáváme teplý jako hlavní jídlo se zeleninovým salátem, studený jako svačinku nebo jako přílohu k pečenému masu.

Ohodnoťte tento recept: 

17 hlasů

Další recepty Celý díl