Květáková polévka


2 lžíce másla
2 stroužky česneku nasekané najemno
1 cibule nakrájená nadrobno
2 mrkve oloupané a nakrájené na kostičky
2 stonky řapíkatého celeru nakrájené na kostičky
4 hrnky vývaru
1 hrnek mléka
1 květák pokrájený na menší kousky
1 bobkový list
sůl a pepř
2 lžičky posekané petrželky4 plátky pokrájené slaniny
Ve velkém kastrolu rozpustíme máslo. Přidáme česnek, cibuli, mrkev a máslo. Restujeme, aby zelenina trochu změkla, přibližně 3 – 4 minuty. Přidáme květák a bobkový list. Restujeme další 3 – 4 minuty. Osolíme a opepříme.
Zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. Můžete použít i víc vývaru, podle toho, jak hustou polévku máte rádi. Zjemníme mlékem nebo smetanou. Můžeme polévku podávat posypanou petrželkou a doplněnou osmaženou slaninou.
Pokud máte radši krémové polévky, nejdříve vyndejte bobkový list a potom rozmixujte tyčovým mixérem. Ozdobte zelenou natí, osmaženou slaninou a podávejte.
Ohodnoťte tento recept: