Moučníky a cukroví

Nepečený cheesecake do krabičky

4 porce

Na „korpus“

100 g máslových sušenek
20 g másla
špetka skořice (1 g)

Na tvarohový krém

200 g ricotty
½ polotučného tvarohu (125 g)
1 lžíce citronové šťávy (15 ml)
1 vanilkový cukr (8 g)

Každou porci doplníme

hrst borůvek
5 jahod
½ banánu

V mixéru si rozdrtíme sušenky společně s troškou skořice. Případně se sušenky dají rozdrtit i v uzavíratelném sáčku válečkem.

Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Získáme sypkou směs podobnou drobence.

V misce smícháme tvaroh, ricottu, citronovou šťávu a vanilkový cukr. Vznikne lehký svěží krém.

Na dno misky dáme sušenkovou drť, pak krém, navrch přidáme nějaké čerstvé či rozmrazené ovoce.

Tento nepečený cheesecake se dá jíst rovnou a není potřeba ho nechávat odležet.

Ohodnoťte tento recept: 

14 hlasů

Další recepty Celý díl