Moučníky a cukroví
Nepečený cheesecake do krabičky

4 porce
Na „korpus“
100 g máslových sušenek
20 g másla
špetka skořice (1 g)
Na tvarohový krém
200 g ricotty
½ polotučného tvarohu (125 g)
1 lžíce citronové šťávy (15 ml)
1 vanilkový cukr (8 g)
Každou porci doplníme
hrst borůvek
5 jahod
½ banánu
V mixéru si rozdrtíme sušenky společně s troškou skořice. Případně se sušenky dají rozdrtit i v uzavíratelném sáčku válečkem.
Přidáme rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Získáme sypkou směs podobnou drobence.
V misce smícháme tvaroh, ricottu, citronovou šťávu a vanilkový cukr. Vznikne lehký svěží krém.
Na dno misky dáme sušenkovou drť, pak krém, navrch přidáme nějaké čerstvé či rozmrazené ovoce.
Tento nepečený cheesecake se dá jíst rovnou a není potřeba ho nechávat odležet.
Ohodnoťte tento recept:
14 hlasů